divendres, 19 de novembre del 2010

Behobia-San Sebastián Rasterunner





Diumenge 14-11-2010. Caserio Eizaguirre. Irun .


8:15 AM. Sona el despertador, ha arribat el dia, toca preparar-se per LA CURSA. LA CURSA per que el clima fa que gairebé totes les edicions es puguin anomenar mítiques i fins i tot èpiques com la de l‘any passat, amb vents de més de 100Km/h, pedregada i pluja constant.

Ens prenem el nostre café,alguns esmorzen , visitem el Sr.Roca,ens vestim per l’ocasió, ens triquem 3 litros d’aquarius del Lidl (es caríssim no!!), ens fem una foto i s’ens fan les 9:30. Hora crítica ja que el Rutxi i l’Edu han de deixar la bossa al camió abans de les 10 . Cridem l’Alberto que ens durà a la sortida i anem de camí cap a la 2ª Behobia consecutiva. L’Alberto ens deixa aprop de la sortida i caminem cap al camió, com que arribem tard ens toca corre, no érem tan a prop com pensaven així que ja fem un parell de Km’s de més. Deixem la bossa ja passades les 10 i comença a ploure ( sinó plugues no sería la Behobia!!), ens encaputxem amb un poncho del Xino (1 euro cadascún no!!!) que ens deixa ven macos i esperem la sortida sota la cuberta de la Benzinera.

L’espera ( 1hora) no es fa llarga, ja que hi ha un ambientasso impressionant. Cap a les 10:40 el Rutxi i jo enfilem cap al nostre calaix, el Rutxi nerviós per pillar posició em fa sortir amb gent Sub 1:17. Tinc clar que passaré tota la cursa veient com m’avançen .

Tret de sortida, l’elit ja està corrent, avancem fins la sortida i tres minuts més tard sortim cagant llets. Tal i com passem l’estora vermella perdo el Rutxi de vista (Collons com hi va aquest paio!!!). Com que l’objectiu es baixar de 1h:30 començo a 4:15 sabent que a les pujades minoraré. Desprès dels primers tobogans i deixant enrere un paio que va vestit de Jesucrist (drap com a pantalons, corona d’espines, sense bambes i amb un ritme a prox dels 4:30) arriba en el Km5 i marco un 21:04, no està malament però potser un pel ràpid.
En els segons 5Km arriba la pujada de Gaintxurizketa, 80 metres en dos Km. La pujada es fa dura i la pluja fa que la suor t’entri als ulls provocant una picor bastant molesta. Enfilo la baixada cap als tobogans de Lezo on començo a notar la duresa de la prova. Passo el Km10 amb 43:42.
Comença l’infern, 2 Km de baixada que em fan venir flato, respiro profundament, baixo el ritme i aconsegueixo que pari però el cansament ja es nota molt, les bambes plenes d’aigua i la samarreta ben xopa pesen una tona. Del Km 12 al 15, que potser son els 3 Km més planers de tota la cursa es fan infernals, no s’acaben mai, la puja no para, el vent apreta, els corredors amb pitrall vermell et repassen i et preguntes .Que cony foto aquí? Passo el Km 15 amb 01:05:58.
Tram final. Desprès de menjar-te l’olla un mica arriba el mític Alto de Miracruz (Qui ho va parir, posar aquest port al Km16 “es de ser mala persona!!!” ). Em poso el grampons, agafo el piolet i cap amunt que hi falta gent, tinc que acostar-me al públic perquè ara si que ja em repassen de valent, no puc mantenir el ritme i m’enfonso una mica més. Un cop coronat, comença la baixada, un tram d’un Km on tot i que baixa fort ,no puc apretar i m’acaba passant la llebre de1h30, se’n va, 10, 20, 30, 40 metres, l’objectiu 1h30 s’escapa però de sobte. Què collons!!! Que l’any que ve queda molt lluny, miro voltes (168 bpm, la baixada a fet feina) ,com que se que fins a 185 puc tirar, apreto les dents i li foto canya ( que es fotin les cames!!). Passo la llebre de 1h30, queden 1,5Km a tope, (180bpm) no hi pensis, un cop a la recta de la platja començo a mirar on son les noies (sort en tenim d’elles), ja se que estan davant el kursal però el fet d’anar mirant a tothom em fa distreure i el metres passen mes ràpid, saludo les noies, veig l’arc d’arribada (no ho es, ja ho sé, però m’enganyo a mi mateix ”es de ser inútil” ) però quan hi arribo no ho es, queden 300 metres, apreto un mica més i passo la línea d’arribada amb un crono de 01:28:53 (185bpm) . Objectiu aconseguit!!! L'any vinent i tornem!!!
El Rutxi tot i tenir falto 01:17:30.
Samu 01:38:48
Enric 01:41:48
Gisela 01:47:36
Ens veiem al Tossal!!
Edu

5 comentaris:

Pere ha dit...

Molt be la cronica, Edu... i no hi havia millor cursa per començar aquesta seccio "rasterunner" que la Behobia. A partir d'ara cada cursa haura de tenir una entrada al blog.

Enhorabona a tothom per les bones marques!

Lluís Cadafalch ha dit...

i la pilota? on era la pilota?
qui va fer els gols?
que hem fitxat a la Gisela? bé potser així guanyem algun partit!

vinga a correr!

Xavier ha dit...

Molt bé Edu per la crònica i la marca. Rutxi controla la respiració home! aquest flato no et deixa estar amb l'èlit ;). Enhorabona als rasterunners!

Per cert, el paio de LKG que ens va endinyar 2 golets l'altre dia venia de la Behobia.

Pep ha dit...

Molt emocionant nanos, que no m'hi apunti l'any que ve...a un altre ritme és clar!

rutxi ha dit...

Gran crònica Edu, reflecteix exactament el què vam viure!
Apa, sense flato escriuré jo la propera! Ah! i el Pep hauria de fer la Jean Bouin, q anaves sobrat, nano!
PD.-I el filet de bou??? Què no es presenta??